L’IES Historiador Chabàs recorre Gandia de la mà dels textos d’Ausiàs March, Joanot Martorell, Joan Roís de Corella i també de Rafa Gomar, Àngels Moreno, Joan Climent o Vicenta Llorca

Per segon any consecutiu, l’alumnat de 1r de batxillerat de l’IES Historiador Chabàs de Dénia ha recorregut el centre de Gandia llegint els textos d’autores i autors clàssics i contemporanis vinculats a la ciutat. Durant dos matins de divendres d’aquest mes de febrer els grups de batxillerat han conegut, de manera dinàmica, el vincle entre diferents espais de la ciutat i les obres que hi fan referència.

L’estudiantat ha participat activament per equips en la realització de les dinàmiques plantejades com també llegint en veu alta els textos proposats, i han obtingut els seus merescuts guardons!

Veiem algunes de les respostes a les dinàmiques:

“En traure’ns d’aquell refugi, on la fosca nit va ésser l’única companyona, dels qui recordaven com jo, o dels qui gemegaven, i la claredat de la tarda ens va fer tancar els ulls amb dolor, se m’obrí un altre món. Ja no era el nen que havia jugat al riu o caçat ocells amb lliga, ni tan sols l’admirador de l’oncle Pere o l’esglaiat nen de la por”. La guerra comença ara. Josep Rausell Malonda

Quina reflexió us suggereix el text de Josep Rausell?:

   

   

Quins sentiments us transmet el poema de Teresa Pascual i quins elements hi trobeu?

   

Quines dones o col·lectius de dones us agradaria veure representades al vostre poble o ciutat, com suggereix Vicenta Llorca amb la Delicada de Gandia:

  

  

Felicitats a tots els equips!!  I gràcies també a les professores!  Hem gaudit molt amb la vostra visita!

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published.