Exposició “Foc, llum i, de vegades, fum”

Tenim nova exposició: “Foc, llum i, de vegades, fum”. Inaugurada el passat 21 de juliol al Museu etnològic d’Ador, l’exposició està conformada per peces de la col·lecció de Federic Artés, i produïda per Illeta de projectes.

Es tracta d’un conjunt d’objectes que ens traslladen a un model de vida anterior a l’ús de l’electricitat, on el foc tenia un protagonisme absolut per a cuinar, calfar-se o per a il·luminar les nits. Ben present també a la nostra cultura en rituals religiosos (animetes de pregària, ciris de processons…) i en festes (a través dels coets, castells o corre-focs), foc, llum i fum han servit també per a comunicar moments de perill, tant en època musulmana com en l’època medieval cristiana.

Conformen l’exposició també una mostra dels primers utensilis i aparells elèctrics, que ens acompanyen en la reflexió sobre els efectes de l’electricitat en els nostres models de societat, i també sobre el planeta.

Tota classe de perols, cassoles, foguerets, palmatòries, cresols, planxes de carbó, llanternes…, i molts més objectes de la col·lecció, ens acompanyen pel recorregut d’aquesta exposició.

Per a més informació ens podeu contactar al 622 75 68 64