L'IES Roc Chabàs, pels carrers de Gandia

L’IES Roc Chabàs, pels carrers de Gandia

Hui, de nou, l’alumnat de l’IES Roc Chabàs ens visita per  conèixer la riquesa literària vinculada a Gandia i a la Safor. En este cas, són alumnes de Batxillerat del centre, i tornem a fer dos grups per assaborir millor la ruta. Al llarg del recorregut, de manera dinàmica, s’hi han apropat a autors i autores des de l’Edat Mitjana fins als nostres dies; i n’han comprovat la relació amb la ciutat.

La ruta es duu a terme amb la participació activa de l’alumnat, que ha practicat la lectura en veu alta i ha treballat en equip, i està contextualitzada des del punt de vista literari i històric.

La setmana anterior comentàvem amb els seus companys i companyes que una de les coses que et poden passar a Gandia és que et trobes, mentre fas un café o compres a una botiga, alguna escriptora o escriptor. I hui, de fet, també amb el primer dels grups, ens hem tornat a trobar amb Teresa Pascual, tot just a la cantonada del passeig de les Germanies amb la plaça Rei En Jaume I:

“Els carrers plens de cotxes
I el Passeig solitari”.

Què els ha suggerit el poema de Teresa Pascual?

Quines figures femenines hi han reivindicat?

Per cert, un bon record el que els queda de Carmen Bueno, la professora de l’assignatura de castellà que s’ha jubilat després de 35 anys dedicada a l’ensenyament de la Llengua Castellana.
Enhorabona, equips Josep Piera, Ignasi Mora, Teresa Pascual i Àngels Moreno, ho heu fet molt bé!