Una trobada "pels carrers plens de cotxes"

Una trobada “pels carrers plens de cotxes”

Divendres de bon matí, l’alumnat de l’IES Roc Chabàs s’ha apropat a conèixer la riquesa literària vinculada a Gandia i a la Safor. Són alumnes de diversos municipis de la Marina Alta, i hem fet dos grups per assaborir millor la ruta. Mitjançant un recorregut, de manera dinàmica, s’hi han apropat a autors i autores des de l’Edat Mitjana fins als nostres dies; i n’han comprovat la relació amb la ciutat.

La ruta es duu a terme amb la participació activa de l’alumnat, que ha practicat la lectura en veu alta i ha treballat en equip, i està contextualitzada des del punt de vista literari i històric.

En aturar-nos davant del refugi del Prado, en llegir unes paraules de Josep Rausell, l’alumnat ha dit la seua:

Una de les coses que et poden passar a Gandia és que et trobes, mentre fas un café o compres a una botiga, alguna escriptora o escriptor. No l’Ausiàs March, clar! Hui, de fet, amb el primer dels grups ens hem trobat amb Teresa Pascual. La poeta del Grau de Gandia s’ha aturat a conversar amb l’alumnat i ens ha recitat, de nou, el poema que forma part de l’itinerari per la ciutat.

“Els carrers plens de cotxes
I el Passeig solitari.
Imagine la mar
Confonent-se amb el cel,
Imagine l’arena
Confonent-se amb el fang.”

I què els ha suggerit el poema?

En arribar a la Colegiata, després d’escoltar i compartir la llegenda de la Delicada de Gandia, l’alumnat ha reivindicat les seues pròpies figures femenines:

Ha estat un matí redó; i una gran experiència fer-la amb unes lectures tan ben interpretades. Per a completar el matí, l’alumnat del Roc Chabàs ha aprofitat per conèixer la magnífica oferta del Museu Arqueològic de Gandia.