Jornada oberta al professorat "Potries, patrimoni viu"

Jornada oberta al professorat “Potries, patrimoni viu”

– La jornada tindrà lloc els dies 27 i 29 de juny, de 9h a 13h, al Museu Etnològic “Cassoleria d’Àngel Domínguez” i està certificada pel CEFIRE.

– Per a participar-hi, cal inscriure’s a la pàgina del CEFIRE.

El Museu Etnològic “Cassoleria d’Àngel Domínguez” acollirà els propers dies 27 (per a Primària) i 29 de juny (per a Secundària), de 9h a 13h, una jornada oberta al professorat al voltant de les experiències educatives per Potries, patrimoni viu”. Per tal de treballar este patrimoni comarcal amb la nostra joventut, l’Ajuntament de Potries està dissenyant unes “experiències educatives” amb material didàctic relacionat amb el patrimoni cultural i natural. I, per a compartir-lo, ha programat una jornada oberta al professorat.

A la jornada es realitzarà un tast de la proposta i s’abordarà la funció que pot tenir el patrimoni en les diferents etapes educatives. L’objectiu és donar un pas més enllà i fer una proposta conjunta perquè la nostra joventut visca arrelada al medi. Amb eixe fi, es planteja fer un pas de les visites a les experiències, tot i convertint-les en una activitat interactiva on el coneixement del patrimoni s’integre dins del currículum escolar, i puguen resultar complementàries en la tasca del professorat.

Durant els últims anys Potries ha desenvolupat un programa de protecció, revaloració i divulgació del patrimoni cultural i natural, que ha acabat configurant el projecte “Potries, patrimoni viu”. En forma part el Museu Etnològic “Cassoleria d’Àngel Domínguez” amb la seua col·lecció entorn a la producció terrissera i la casa-taller del darrer cassoler del municipi; la ruta de l’aigua al seu pas per Potries, amb el patrimoni hidràulic associat; i els paratges naturals que l’envolten, amb el Paisatge Protegit del Serpis, els tossals i la plana de la Safor, amb els jaciments d’època romana i el passeig entre tarongers. En el projecte ha resultat fonamental, també, la dinamització del teixit associatiu i la programació cultural al llarg de tot l’any.

És imprescindible, a més, acudir amb una bona dosi de comboi, amb ganes de compartir els diferents punts de vista i de passar-ho d’allò més bé.